måndag 24 juni 2013

Hur gör djur

Vi hade en lugn lördag efter midsommarafton, men i söndags kände vi för ett litet äventyr igen. Vi spontanbestämde oss för att åka till Borås Djurpark och fick med oss stora delar av vänfamiljen S. Fyra tjejer, två mammor och en pappa. Vad kan gå fel?

Inte mycket visade det sig. Det var en bra kombo. Många påminnelser och varningar om att inte hänga över staketen och inte klättra över var det förstås, men det är vi ju vana vid. Den som utmärkte sig mest var min make när han i rasande tempo kastade kottar på småfåglarna som försökte norpa vår mat på uteserveringen innan vi hann äta upp - och då äter vi i småbarnstempo helt utan att andas mellan tuggorna. När han dessutom la jakten på en enveten geting till sin repertoar så konkurrerade det helt klart med underhållningen som de betande djur på savannen bjöd på.

På väg in till aporna.

Det var succé när vi såg björnungar, vargarna på nära håll och griskultingar som var tre veckor unga. Trots värmande sol mellan regnskurarna, så fick mammaorna och pappan till slut nog efter glass i ösregn under parasoll med en tiggande, skrikande påfågel som var lite väl påflugen (hahaha). Det var dags för hemfärd. Då, och enbart då, kom båda våra döttrar på att de inte sett pingvinerna. De som var födda på 70-talet i sällskapet hade noll lust att gå tillbaka för att se dem. En vit (rejäl och fet) lögn om att pingvinerna nog säkerligen hade gått in för att det regnade, fick döttrarna att motvilligt gå mot utgången. Sura. Tårar hade kunnat avsluta besöket om inte min make i samma ögonblick fått se en av bongoantiloperna lyfta på svansen och lägga dagens (veckans?) lass. Det fick fart på våra döttrar, som har utmärkt sinne för humor, och därmed var dagen räddad.

Grisen smet...

Uttittad.

Bör de inte vara inlåsta?

Regn hindrar inte glass.
 
Utflyktens sista tio minuter var också vad det berättades om i bilen, i stereo, innan barnen stensomnade tio minuter efter att vi startat hemresan. Med ett curlat löfte om att åka tillbaka snart och se pingvinerna. Det kan dock hända att de är bortsprungna och inte återkommer förrän nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar