lördag 22 juni 2013

Midsommarafton by the book - igen.

Efter en vanlig pasta och köttbulle-lunch och lite springa-av-sig-lek i trädgården, åkte vi norrut för att fira midsommar. Precis när vi gick till bilen (12.08) började det droppa här i Torslanda, men senare rapporter sa att det varit strålande väder hemmavid resten av dagen. Vi anlände Frändefors i solsken.

Vi hann äta jordgubbsfika utomhus, dansa runt den egenklädda (ok, inte av mig) midsommarstången samt slänga i oss en fördrink på altanen innan regnet och åskan brakade lös. Vi fick lite brått att koka potatis och annat eftersom värdinnan var rädd att strömmen skulle gå om blixten slog ner. Dalsland är Dalsland och när den här pojken döptes var det precis vad som hände.

Midsommarknytkalasmaten, som österrikaren bland oss hade svårt att hitta skillnader på från påskbuffén och julbordet, var synneligen god. Nubbe och blåklint på bordet. Stor skål godis till efterrätt. Vårt enda orosmoment var barnen, som lämnade filmen deras föräldrar hoppas de skulle titta på, för att istället bygga, såga och bråka om varje liten sak den ena råkade få se att den andre hade. Två treåringar som tror att "dela med sig" betyder att den andre ska ge upp vad man själv vill ha. De två äldre barnen på plats, födda 06 och 07, var något lugnare och mer timida. Vår avkomma blev dock tjurig som bara hon och hennes pappa kan bli, när regnet vräkte ner och inte ens hunden i sällskapet ville gå ut på promenad. Att hon promenerat trädgården runt med taxen i två timmar tidigare var inget jag nådde fram med för att mildra hennes ilska. Leva i nuet är en 5,5-årings bästa gren.



Stilla för fika.


Björnarna sover.


Ett av MÅNGA försök till familjefoto.


Jul? Påsk? Sommar?


Ösregn. Hör till. 


Sill, sol, jordgubbar, groddansen, regn, vänner och ungar som fajtas. Sammanfattningsvis en riktigt bra midsommarafton.

 

(Här är förra årets mycket liknande dag)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar