söndag 18 december 2011

Tell Entertainment presenterar: En klassisk sjukstuga.

Eller julsaga kanske det brukar heta. Vi är inne på tredje veckans förkylning från helvetet med oss alla fyra i rollerna, men väldigt rättvis fördelat i att vi byts om i huvudrollen. Äldsta dottern startade sjukspelet och var stjärnan första helgen. När hennes fifteen minutes of fame började lida mot sitt slut såg den yngsta dottern att här fanns ett par skor att fylla. De överlappade ett par dagar, och sedan tog den yngre förmågan över totalt. Och som hon dominerade! Hon har spelat ut hela registret. Hon behöll första stjärnans repertoar av hosta, snor och feber men la till en rejäl halsinfektion, blåsor i munnen och utslag runt munnen. Hon höjde febern ett par grader, och utförde också konststycket att dregla så mycket att alla sängkläder och pyjamas fick bytas ett par gånger på samma dygn.  Nu var det show!
Efter fyra dagar med enbart välling som föda, två dagar helt utan röst (det var som om någon tryckt på "mute"), sönderhackade nätter med otäcka hostningar, ett besök hos läkare och ett samtal till vårdcentralen, så kulminerade alltihopa med ett par riktiga slemmiga kräkningar. Sen var hon klar med sin del, och hon steg sakta av tronen. Ungefär samtidigt började pappan i familjen känna att han nog också hade lite att ge i den här julsagan. Så han plockade lite av döttrarnas redan utspelade kort och gick och la sig med snorpapper och halstabletter inom räckhåll. Han var en ganska dämpad huvudrollsinnehavare, men han fick ändå ett par dagars rampljus.
Eftersom pappan och yngsta dottern hade en parallell stjärnstatus i ett dygn, så fick mamman kliva in på scenen.  Den första huvudrollsinnehavaren var nu lite sugen på en ny huvudroll. Hon hade kontakter på dagis för att eventuellt sätta upp ytterligare en show innan jul, kallad magsjukesagan. Mamman, som nu höll i trådarna helt själv, bestämde att det inte var ett alternativ och lät därför dottern bo i den mer bacillfria miljön hos farmor och farfar i ett par dagar.
I lördags tog showen paus. I ett halvt dygn var alla på benen, dock lite slitna efter många föreställningar på raken.  Alla lakan byttes, det städades, vädrades ordentligt och mamman och pappan var ute en sväng på kvällen. Men mamman kände att det var ju inte riktigt rättvist det här. Efter tre divors framfart hade ju hon liksom halkat efter. Dags att låta övriga familjemedlemmar spela biroller ett tag! Övertagandet av stjärnrollen började lite smygande med en huvudvärk som stegrade sig under natten. Trots orättvist låg kroppstemperatur från början (visar termometern över 37 grader så är det dags för ambulans) så avlöste svettningarna och frossan varandra under natten. På morgonen höll stjärnstatusen i sig, men några tabletter senare kunde i alla fall den här primadonnan resa sig ur sängen. Hon blir nog kvar ett tag i huvudrollen, trots den allt mer dalande stjärnstatusen på rollen. Vid det här laget har ju alla tröttnat på showen och vill bara att den ska lägga ner.
Två medlemmar av julshowens ensemble jammar.

3 kommentarer:

  1. Hahahahhaha, vilken show man missat! Sätts den månne upp igen snart? =)
    /Alexandra

    SvaraRadera
  2. Underbart!! Man saknar verligen inte dagisföreställningarna. Med en tonåring blir det bara någon enstaka scen per år... Siktar ni på en nyårsrevy?? :)

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera