fredag 2 december 2011

Toabaren

Det var så fint ordnat på vårt hotell i Köpenhamn. Varje kväll kl 20 öppnade nämligen toabaren. Den var öppen en timme, från klockan 20 till 21 varje kväll. Det serverades ett glas rödvin eller en öl per person och hade man tur så fanns där också lite chips. Lördagkväll var premiär. Rödvinsflaskan var nyöppnad och samtalsämnen som bara hör hemma på en bar avhandlades. När hälften av gästantalet lagt sig tillrätta i badkaret med ett ölglas i handen började timmen lida mot sitt slut. Baren stängde.

På söndagen fick inte partystämningen rikigt fäste. Då hade skaran av besökare halverats. Baren hade förvisso öppet en stund men kunde stänga i förtid.

När måndagen kom togs vinflaskan från lördagen fram igen och det var plötsligt bartömning! Gästerna var glada och stämningen var lik den på en riktigt bra after ski. Blossande kinder av sol och stumma ben. Men utan pjäxdans och ubåt, vi ville ju inte riskera att väcka småbusarna som sov på andra sidan dörren. Det hade inte varit bra för toabarens affärer.

Glad bargäst.

Bästa barhänget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar