fredag 11 maj 2012

Wild Kids Mallorca

SVT kan spara in samtliga produktionskostnader i Wild Kids till nästa säsong. Vi har redan material så det räcker till minst en egen spinoff. Vi har inte tänkt lag. Alla tävlar istället individuellt. Ingen föranmälan krävs, och när som helst kan nya spelare tillkomma. Vi filar fortfarande på detaljerna, men här är förslag på några grenar:

1. Kast med liten tallrik. Eller glas, bestick eller annat som finns till hands. Vinst mäts i antal decibel som kraset uppgår till, i kombination med hur många andra barn, föräldrar och anställda som tystnar och tittar på just DIG när det hela inträffar.

2. Rullning nerför stentrappa. Inga skyddskläder får användas. Den tävlande ska stå på behörigt avstånd från trappan, för att sedan plötsligt dyka upp på översta trappsteget när någon minst anar det. Ett försiktigt steg ner, och sedan måste den tävlande rulla resterande trappsteg. Om man skadar sig blir man diskad. Tricket är att hålla upp huvudet och rulla mjukt. Instruktör i tvåårsåldern finns på plats.

3. Högst skrik för minst orsak. Här kan åldern spela in i hur vinsten avgörs. Ju äldre barnet är och ju mindre orsaken till utbrottet är, desto högre poäng. Exempel: En 4,5-åring får inte leka med en uppblåsbar delfin (som inte tillhör henne) i poolen. Hon får däremot leka med båten eller krokodilen som tillhör samma leksakskategori. Det duger inte. Vinst mäts på liknande sätt som i kategori 1.
4. Antal rymningar. Även i denna gren kan ålder vara en avgörande faktor, men här är det de yngre som får höga poäng om de lyckas smita. Rymningen måste bestå i att den sker i ett bevakat ögonblick. Barnet ska alltså vara under uppsikt, men på en blinknings tid, hinna försvinna. Tidsgränsen för rymningen är en minut, så de snabbfotade har störst chans att kamma hem poäng. Efter en minut är det inte kul längre, och barnet får minuspoäng.

5. Antal saker man kan tjata till sig. Här måste barnet vara lite uppfinningsrikt. Alla medel så tillåtna, såsom att t ex spela ut mamma mot pappa eller komma ihåg små undanflykter föräldern kom med för tre dagar sedan – undanflykter som att affären var stängd, men nu är den öppen. Enkla regler – flest inköpta saker vinner. Obs! Inte högst värde, flest saker avgör. Alla småpryttlar med turistslogans ger extrapoäng.

6. Antal gånger man kan krama en björn utan att tröttna. Här måste barnet själv vilja krama björnen. Föräldern måste stå på behörigt avstånd och låta barnet själv gå fram. Poäng till de som flera gånger per dag köar för att slänga sig i famnen på björnen.
7. Antal gånger man kan vinka till en björn utan att tröttna. Här kan de lite försiktigare barnen ha chans att samla poäng. Man får inte gå fram till björnen, eller delta i både gren sex och sju. Istället står barnet på sidan av de som köar till gren nummer sex, och vinkar oavbrutet. Flest gånger i kombination med förälders uthållighet vinner.

I några av grenarna kan det vara en fördel att vara lite extra trött. Barnen kan ha badat i flera timmar eller vägrat dricka någonting alls den senaste timmen. Gren nummer tre är en sådan gren. Föräldern kan således "dopa" sitt barn till vinst. Inte tillåtet, men sker ibland ändå. Stickprovskontroller utförs inte.

Gren nummer ett krävs ingen större kraft, men gärna lite påhittighet i att hitta sitt tillfälle. I denna gren finns många konkurrenter. Inga beslut fattade av domarteamet kan överklagas. I de fall poängantal eller liknande är orättvist så är det en lärdom för livet.

Komna till semestern sista dag, så har våra barn tagit poäng i samtliga grenar, men är långt ifrån vinnare i alla. Vår yngsta har dock gjort otaliga försök i rymmargrenen, och är vad jag vet ohotad ledare hittils. Stora har koncentrerat sig på gren nummer sju, som hon envist plockar poäng efter poäng i varje dag. Hon lär aldrig hinna ikapp lilla i gren nummer sex, men kanske får hon ett poäng ikväll när det är dags att säga hejdå? Blir det en vinkning till så kammar hon å andra sidan hem gren nummer sju helt utan konkurrens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar