tisdag 1 maj 2012

150 kor och 4000 människor

Idag var det dags för korna att släppas ut för våren på Svesgård i Kungsbacka. Jag må ha bonnablod i mina ådror, men det var första gången jag såg ett kosläpp idag. Det är en populär aktivitet bland alla stadsbarn, men att den var så poppis! Det ryktades om 1000 bilar på plats och det kan nog stämma. Picknick i solen med vänner till både oss och barnen gjorde dagen fantastiskt skön.

Det fanns en överhängande risk att tappa bort sina barn i folkmassan, men vi lyckades även denna gång få hem alla våra. Jag vet att de är två till antalet, men en sån här dag känns det som fyra. Äldsta är lite försiktig, men glömmer i leken vart hon springer. Hon skulle bli förtvivlad om hon inte hittade oss på en gång. Yngsta struntar blankt i sin mor och far som fick gegga efter i leran för att fånga henne gång på gång. Ett skratt och mer fart i tvåårsbenen var allt vi fick tillbaka när vi försökte få henne att komma tillbaka självmant. Inte ens en kexmuta funkade idag när det fanns massa roliga barn att följa efter och hästar att rymma in till.


Våryra kossor på vårens första grönbete. 

Sex av de tio besökare vi bidrog med idag. 

Vårt matvrak satt mitt i när picknicken dukades upp. 

Koncentrerade på att äta. 

Arla delade ut gratis mjölk och bulle, och man kunde tro att det var 4000 luspanka stackare som var på plats. Var och varannan mamma och pappa gick runt med ett sexpack mjölk i en kartong. Gratis är tydligen gott, säger den bittra mamman som fick förklara för trumpen unge varför mjölken och bullen var slut när det var vår tur. Nu var vi ju tre mammor som alla hade med sig mutor av alla de slag, så situationen förblev under kontroll. 

I takt med att kossorna vande sig vid gräset och slutade krumbukta sig, så blev också barnen tröttare och tröttare. Ingen sov på vägen hem, men alla satt tysta och det blev en lugn eftermiddag hemmavid - därmed en bra dag på alla sätt. 




1 kommentar:

  1. Underbar dag! Given banan fick jag och Tage gå tillbaka till den gula grävmaskinen så han fick testköra den. Ungen har ju bara en röd hemmavid så det var ju ett måste. Så klart.

    SvaraRadera