onsdag 3 oktober 2012

Nämen hej hösten!

Så (o)trevligt att du är här. Rent vädermässigt så har du förvisso levererat ganska normalt höstväder här i trakten, hittils. Däremot vet jag inte vad du hade för otalt med sommaren, men tydligt är att du var här och nosade alldeles för tidigt och uppenbarligen blev sommaren störd av din närvaro och kunde inte tillhandahålla den tjänst som är överenskommet. Det är inte ok, och jag hoppas att ni ser över ert avtal inför nästa år. Ingen uppskattar en som snuvar på andras tid. Dra hellre ut på din ankomst, det är bra att längta efter varandra ibland.

Jag kan förstå om du inte känner att vi uppskattar dig som du är. Det gör vi inte heller, men mitt tips för mindre gnäll är att använda det bästa du har. Ös på med sol, trots kylig luft. Ge oss röda löv! Låt vinden vina, men håll nere styrkan. Ingen gillar att se ut som om de fått ett misslyckat ansiktslyft när de går i motvind.  Höstskurarna kan du använda nattetid (mellan 22 och 06) och absolut aldrig i kombination med kastvindar. På morgonen kan vi förstå att du vill använda lite dimma, gör det, men tänk på procenten. Om du låter solen vara grunden i allt väder, vad ska vi säga, 65 procent av dygnet? Så kan du använda dimma, regn, moln och annat de övriga tiden. Fläska på med färggranna löv, och när de trillar av kan du gärna låta dem blåsa ihop i högar. Ge oss regnbågar och rosa himlar i kompensation för höststormar.

Men sen har vi det här med bacillerna. Alltså, jag tycker inte du håller dig till överenskommelsen alls här. Augusti är en sommarmånad och betyder inget snor. September är förvisso din, men du har ju precis kommit hit, lugna ner dig lite! Jag säger inte nej till en vab-dag då och då under hösten, men inte alla på en gång! Sen har vi längden på bacillernas besök, de fattar verkligen inte när det är dags att gå! Kan vi en gång för alla slå fast att en förkylning max ska vara en vecka? MAX. Inte en månad.  Alla sjukdomar som inkluderar halsont och huvudvärk bör ha ett tak på tre dagars vila. Vad gäller feber finns tre grundregler:
  • Används endast i undantagsfall, och febertoppar bör undvikas helt.
  • Inte drabba män, deras klagan orkar inte kvinnorna lyssna på.
  • När det ändå drabbar en man ska hans fru/sambo/mamma/dotter få någonslags kompensation, förslagsvis en extra dag med 15 grader och sol. 
Magsjukorna kan du skjuta över till vintern. Och du kan tipsa din efterföljare om att varje familj som drabbats redan på din sida årstiden bör skonas i januari (glöm inte oss på den listan).

Med risk för att gå lite långt nu, så skulle vi även kunna kika på det här med ökat sockersug. Nu är det förvisso inte du som köper chokladen eller bakar bullarna. Men du ligger ju bakom mörkret. Även vintern är ansvarig för den frågan. Skillnaden är dock att vintern bifogar lite snö, då blir det ljust i alla fall. Ditt väder skapar ett behov av att sitta under en filt med tända ljus och äta godis. Dubbelfel när vi sen blir sjuka av dina baciller och inte kan träna. Det blir du som får skulden sen när vi reser oss i april och undrar varför beach 2013 kom utan förvarning. Du får hitta en bättre lösning där. Dessutom: vet du hur ont i magen man får av en halv banankaka? Just det.

Tre hållpunkter: mer sol, starkare färger, färre baciller.  Kan vi hålla oss till det, så vill jag hälsa dig välkommen! Jag har en bild du kan kika på om du glömmer bort vad vi sagt.
Oktoberkväll: med beröm godkänt.

Hälsningar från en som har andra halvan på banankakan att ge sig på.

1 kommentar: