lördag 5 januari 2013

(O)tacksam kropp

Årets första fredagsmys fick 10 poäng igår. Vänner lagade maten, barnen lekte med kompisar och maken och jag kunde koncentrera oss på att störa dem som fixade middagen. Maken ägnade sig dessutom åt att dricka öl och jag blev (tydligen) utsedd till chaufför.

Middagen blev en vintergryta med fläskfilé och chorizo, kryddad med syltlök och smågurkor och andra kryddor som jag nog inte kan namnet på. Värmande i vinterdiset och väl godkänd till och med av barnen. Tvååringen gav väl inte prov på det bästa bordsskicket, hon åt mest ris och la hälften på golvet (sen kröp hon i det). Vi andra ååhade och mmmade så där som man förväntas göra, men som nu gjordes inte bara med hjärtat utan med magen också. Till efterrätt fick vi nybakad kladdkaka och vaniljglass. Även där såg maken och jag till att vi inte lämnade minsta lilla tarmficka kvar att fylla. Jag gick därifrån med känslan av att vara havande, magen var fylld till bristningsgränsen.

Båda barnen hölls vakna i bilen och somnade hemma i sina sängar. Jag la mig 22.30, somnade 23 och vaknade 7.30 i morse. Med huvudvärk! Aaaah, men va f*****n?! Vad försöker min kropp förmedla? Här ger jag vatten istället för vin, avslappning istället för matlagningsstress och 8,5 timmars sömn?! Vad grinar du om, kroppen? Okej, okej, det kanske var att ta i lite med just portionsstorleken, men hey, på måndag är du tillbaka i lunchlådeträsket igen. Det ligger på samma planhalva som fredagstacosen som lagas med ett barn klängandes i benet och att du somnar i soffan innan filmen är slut. Om det är receptet för att undvika huvudvärk så vet jag vem som kommer vara friskast i vinter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar