tisdag 1 januari 2013

Nyår a la småbarnsfamilj

Vi var bjudna till vänner i Halland för nyårsfest a la småbarnsfamilj. Vi anlände redan på eftermiddagen, ska man hinna allt en fest består av så får man börja tidigt. Nu korkade vi ju inte upp champagnen redan då, istället avslutade vi året storstilat med att gå ut och leka med barnen trots regn. Det var förvisso ren självbevarelsedrift, två energifyllda femåringar inomhus är ingen lätt match heller.

Cykling i lera kostar energi.

Mammorna drog sedan iväg på en timmes promenad. Det var mörkt, halt, mitt i skogen och vildsvinen var nära (i alla fall i min storstadshjärna). Promenaden var en kandidat till 2012-års naturstrapats för min del, men det var värt det. En timmes guldtid att bara prata med en av sina bästa vänner är värt att strida för. Vildsvinet hade fått en fajt. 

En bild på oss i djupaste, mörka skogen.
  
Vanligtvis när vi ses är det mysbralla på, igår ansträngde vi oss var riktigt fina alla sju. Bara en hade middagen på magen och hon var 2,5. Femåringarna lekte, papporna spelade biljard, mammorna satt i soffan och tvååringen var överallt där hon inte borde vara.

Lite suddiga, men utan mysbrallor.

Stilpoäng till maken.

Barnen somnade vid 21, och efter ett par glas vin och lika många timmar senare låg mammorna på varsitt håll i soffan och räknade minuterna till midnatt. Ett glas champagne och Malmsjö & co på Skansen både avslutade 2012 och påbörjade 2013.

Sen började festen...eller?

En havltimme in på det nya året var jag färdig med nyårsfirandet och gick och la mig. Jag delade rum med den yngsta av oss som är van att ha en spjälsäng att luta sig mot när hon sover. Uppenbarligen tyckte hon nu att 90 cm var lite snålt tilltaget och hade utökat sin sovyta något.


Vi fick sova till 7.30 imorse och det får ändå räknas som väl godkänt. Därmed får man säga att 2013 har börjat riktigt bra.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar