onsdag 31 juli 2013

Skaune

Vi somnar i Malmö ikväll. Jag packade imorse, tog det som låg överst i Ikeakassen med ren tvätt. Vi la till badkläder och regnkläder. Sen var vi klara. Barnen frågade om de fick ta med sig varsitt gosedjur. Sekunden senare stod de redo hallen med tre väskor var, alla fyllda till bredden med de minsta småprylarna de kunde hittat; pärlor, barbieskor, bilhjul och legobitar. Förutom en väska där äldsta tryckt ner sin rätt stora batteridrivna hund med koppel.


Vi var framme vid 14-tiden efter en, relativt sett, händelselös resa. Kanske håller inte den IT-tjej på mitt jobb med mig, som jag pratade med en kvart under resan. Hon förstod nog inte att det är vardag att sprida ut innehållet från sex väskor mellan sig i baksätet och sen slåss om varje sak. Det är som plockepinn med en touch av Robin Hood (den med minst leksaker tar från den som roffat mest, helst utan att någon annan sak vidrörs).

Vi påbörjade Malmövisiten med en fika-slash-drink-slash-glass i molnigt väder. Gågatan utanför caféet gjorde att det blev en lugn stund för mamman och pappan, även om ordet "gå" inte uppfattades av någon av våra döttrar.


Vi mötte upp vårt resesällskap och gick på lekparksjakt för barn som suttit i bil och behövde rastas. Det visade sig att det var fler som behöver sträcka på benen. Och en och annan som behöver öva sin balans. Samt någon som kanske ska öva på att vara tyst - eller i alla fall ta nåt lugnande.

 Don't try this at home.

Buffémiddagen på hotellet avlöpte utan värre incidenter - vi vill ha till protokollet att det inte var vi som spillde ut vinflaskan över golvet i restaurangen denna kväll. Vi må vara skyldiga till att chokladtårtan i dessertbuffén var helt utan hallon, men det är också allt.

Imorgon blir det spännande att se om jag har något som passar ihop i klädväg i väskan. Kan  annars vara så att jag behöver shoppa lite. Otur.

Godnatt från Zlatan-land!



Vi vill poängtera att inga människor eller djur kom till skada under inspelningen. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar