lördag 12 juli 2014

Badliv!

Gårdagen startade med en sen frukost på uteplatsen till den vackra matsalen. Vi störde ingen, utom kanske möjligtvis den norska kändisfamiljen med hög självutnämnd stjärnstatus som blev intervjuade och fotade vid sitt frukostbord. Mamman/filmstjärnan blickade ner från sina höga hästar klackar på oss vid ett tillfälle när fyraåringen rörde sig på stolen. Hon hann också ge oss en ilsken blick bakom sina stora, runda, mörka solglasögon innan vi kände att vi nog hade ätit upp. Kaffet drack maken och jag på rummet med barnen framför varsin skärm. Men annars flöt det på bra, även om våra barn helt klart var de yngsta gästerna. Pannkaka med florsocker och hemmagjord sylt funkade dock rätt bra som rumphållare på stolen. 

Nästa stopp var stranden. Strålande sol och drygt 30 grader gjorde att vi tackade för den blåst som gjorde värmen härlig istället för outhärdlig. Dessutom, bonus i form av höga vågor! Barnen behövde bara stå i strandkanten för att bli översköljda med ”skvätt” som fyraåringen sa. Sen gjorde de så många sandänglar att inte ens den makalöst fantastiska spa-duschen kunde få bort kilot med sand från hårbotten.



På kvällen satt vi på en uteservering inne i Gilleleje och hade det trevligt tills notan kom och servitören meddelade att de inte tog några svenska kort. Eeehh..? Har ni råkar ut för många svenska barnfamiljer som egentligen är kortbedragare och har specialiserat sig på ställen som den här lilla fiskebyn..!? Bah! Inte en krona hade vi på oss, men det löste sig med en promenad till bankomaten. Sen gick vi ner till hamnen och åt en glass till efterrätt. Vi lämnade dock rätt snabbt kajen bakom oss när lillasyster visade lite för stort intresse för kanten och båtarna.


Innan barnen somnade frågade lillasyster om vi inte kunde stanna här – alltid? Senare på kvällen när vi äntligen fick casha in en stund ensamma på vår uteplats när barnen somnat, var jag benägen att vara ja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar