torsdag 10 juli 2014

Ströget och Nyhavn i strandväder

Dagen efter Tivoli var vi lite trötta. Barnen sov till nio (!) och vi fick stressa (!!) för att hinna ner till frukosten. Det var ju en ny, men oerhört välkommen, erfarenhet. Sen gjorde vi stan. Ströget och Nyhavn i stekande het julisol, gjorde att stoppen blev många. Inte mig emot, alla affärer hade två plus att a vara på: rea och luftkonditionering. Sexåringen intog sin position som mini-tonåring med sval uppsyn och minimalt intresse för sina föräldrar. Fyraåringen hängde mig i hasorna och hittade nya vänner vart vi än gick.


Väl nere i Nyhavn lyckades vi haffa ett bord för sju personer - i skuggan! Antagligen förbrukades samtligas turkonto för det närmaste året i och med den chansen.  Men det var det värt. Lunch i makligt tempo med utsikt över Nyhavns båtar och små gränder är helt ok för en loj semesterdag. En av oss klättrade så klart under, över och runt bordet hela tiden i jakt på spännande äventyr. Gissa vem? Nej, inte den nyblivna 70-åringen. Men väl den fyra år och en månad gamla dottern vi hade med oss. Ilsken var hon också till och från när hon blev tillsagd att sitta still, och drämde smörgåsen i marken när den inte var precis som hon tänkt sig. Inte vårt stoltaste föräldraögonblick.

Massa god mat, shopping, sol och annat skoj fick avsluta Köpenhamnsdelen av semestern. Nu rullar vi vidare mot norra Själland. Vi har ingen mer specifik plan än ”vi åker norrut, till kusten”. Jag hade väl kanske tänkt att vi skulle kika på några hotell eller så i förväg, men tiden rann iväg och nu känner vi oss lite som ryggsäcksturister. Likheten slutar väl också där, med tanke på att vi har bil, packning i fler kollin än antalet passagerare samt två högljudda barn med oss. Men ändå. Äventyr i det lilla formatet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar