söndag 2 december 2012

Väl godkänd första advent.

Vi har haft en lugn helg. Kanske delvis beroende på att båda barnen varit lite småsjuka och den ena haft feber, men ändå. Oftast hinner vi ju inte tänka "så lugnt och skönt här är", innan någon har tröttnat på att inte höra sin egen stämma och tjoar lite oplanerat och springer en runda (oftast någon av barnen).

Igår klarade vi av både adventspysslet och pepparkaksbaket, även om vissa i familjen hellre åt degen än kavlade ut den. Efter baket hann maken och jag sitta ner i hela femton - 15 - ettafemma - minuter och dricka kaffe tillsammans, innan femåringen blev lite väl exalterad och tippade ut sin mugg med låtsaskaffe (dvs julmust) i soffan. Det var det lätt värt.

Vi var på familjegudtjänst i Torslanda kyrka idag. Jag tror vi fick väl godkänt på det besöket. Vi satt ner i kyrkbänken i alla fall tvåtredjedelar av tiden, och smälte in bra. Vi sjöng Hosianna utan att titta i psalmboken, stod upp på rätt ställen och svor inte. Tvååringen är dock kanske lite mer kändis nu, än innan vi kom dit. Precis när alla blivit tysta för att lyssna på kyrkklockorna, upptäcker hon programbladet. Hon låtsas läsa, skiner upp och säger sedan med hög stämma:

- Det står bajs i boken, mamma, läs boken nu, det står bajs!

En syskonpuss (eller ett överfall) i kyrkan.

Glad advent!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar